مواد مورد نیاز برای درست کردن زولبیا و بامیه
مواد لازم برای شربت
- شکر:2 لیوان
- آب:1/5 لیوان
- گلاب:یک چهارم لیوان
- زعفران دم کرده:به میزان لازم
- آب لیمو:نصف قاشق غذا خوری
طرز تهیه شربت زولبیا و بامیه
مواد لازم برای زولبیا خانگی
- آرد :3 قاشق غذا خوری
- ماست:نصف لیوان
- گلاب:یک سوم لیوان
- نشاسته (گل):1 لیوان
- روغن مایع:به میزان لازم
- جوش شیرین:یک چهارم قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده :3 قاشق چایخوری
طرز تهیه زولبیا
در ابتدا نشاسته و ماست را بوسیله همزن به خوبی مخلوط می کنیم تا مایع مورد نظر یکدست شود.
بعد از گذشت 5 دقیقه به آن یک قاشق چایخوری روغن به مایع اضافه می کنیم و بعد از مخلوط کردن کامل گلاب و جوش شیرین و زعفران را به مواد اضافه می کنیم.
اکنون آرد را الک کرده و به همراه جوش شیرین به مواد اضافه میکنیم.
این مواد باید جوری مخلوط و یکدست گردد که قابلیت ریزش از قیف را داشته باشد.
مواد را در قیف ریخته و درون روغن داغ با فرم دهی هر دو طرف آن را به خوبی سرخ می کنیم که بهترین مدت زمان برای آماده شدن زولبیا 10 دقیقه است.
مواد لازم برای بامیه خانگی
- آب:1 لیوان
- آرد:1لیوان
- تخم مرغ:3 عدد متوسط
- کره:25 گرم
- روغن مایع:به میزان لازم
- بکینگ پودر:یک چهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه بامیه :
ابتدا آب را می جوشانیم و به آب در حال جوش بر روی شعله ملایم روغن یا کره را اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم.
در این مرحله بکینگ پودر را با آرد مخلوط کرده و به آب در حال جوش اضافه میکنیم و خوب هم می زنیم تا خمیر تقریبا سفتی آماده شود.
بعد از اینکه خمیر کمی سرد شد تخم مرغ ها را به آن اضافه می کنیم و خمیر را خوب ورز داده تا نرم شود در ادامه می توانید یک قاشق از شربت بامیه هم به خمیر اضافه کنید.
خمیر را توسط قیف به صورت دایره دایره درون ظرف مورد نظر ریخته و سرخ می کنیم و بعد از سرخ شدن از درون روغن بیرون آورده و داخل شربت می اندازیم به مدت چند دقیقه.
ترفندهایی برای ترد شدن و خوشمزه تر شدن زولبیا بامیه:
- روغن جامد باعث سفت شدن زولبیا می شود.پس سرخ کردن زولبیا بهتر است از روغن مایع استفاده کنید .
- شربت بامیه باید غلظت عسل را پیدا کند.به همین دلیل تمام مواد شربت باید باهم به مدت یک ربع بجوشند.اگر شربت داغ باشد و یا سفت نباشد بامیه و زولبیا خمیر میشوند.
- حتما داخل شربت بامیه آبلیمو بریزید تا شکرک نزند.
- در طرز تهیه زولبیا از قیف های یک بار مصرف نیز میتوان استفاده کرد فقط قطر تقریبی این قیف ها باید7 میلی متر باشد.
- زولبیا را بعد از اینکه سرخ کردید بلافاصله درون شربت بار بیندازید تا شربت به خوبی به خورد زولبیا برود.
- شعله گاز برای سرخ کردن زولبیا ها باید کم و ملایم باشد.
- مواد را بعد از درست کردن 2 یا 3 زولبیا مجددا مخلوط کنید.
- ماسوره ی آچری برای درست کردن بامیه بهتر است .
- در هنگام سرخ کردن بامیه ها دقت کنید بامیه های زیادی داخل روغن نیندازید چون باید بین بامیه ها فاصله باشد تا بخار بامیه ها باعث نرم شدن آنها نشود.
- بامیه ها را خوب سرخ کنید تا کاملا قهوه ای تیره شوند.
- گلوکز باعث میشود بامیه ها نرم نشوند به همین دلیل حتما داخل شربت بامیه از آن استفاده کنید.گلوکز را میتوانید از لوازم قنادی تهیه کنید و یک قوطی آن برای چندین بار شربت درست کردن کافیست . در ضمن گلوکز بی رنگ مناسب تر است.
- بامیه ها را حدود هفت تا هشت ساعت بعد پخت نپوشانید و بدون رو کش داخل یخچال بگذارید تا نرم نشوند.